xpornplease.com pornjk.com porncuze.com porn800.me porn600.me tube300.me tube100.me watchfreepornsex.com

2021 Kredi Faiz Oranları Ne Olur?

Yaşama hevesi olan bizler bu devirde pek çok şekilde girişim yapmaktayız, gerek anımıza yatırım gerek ise geleceğe net bir biçimde yatırımlar hayatımızın hedefi veya odak noktası haline gelmiştir, bu yıllarda ise rakamlar bir hayli yüksekken çok dikkatli olmak gerekir, neticesinde kredi çekmek büyük bir sorumluluğun altına girmekte oluyor. Bu yüzden her ne kredisi olursa olsun rakamlarını çok dikkatli şekilde incelemeli ve gerek olumlu, gerek ise olumsuz hallerini bilmek zorunda olmalıyızdır.

birevim peşinatsız ev

İçindekiler

Kredisi Gerçek Bir İhtiyaç mıdır?

Belirtmiş olduğumuz her ne şekilde olursa olsun kredileri zengin veya orta halli, ya da kısıtlı gelirli olan herkes zaman içerisinde başvurur. Gerek ihtiyaç, gerek konut veya gerekse taşıt için uygun görülen her miktarda kredi çekilebilir. İstek ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda başvurulan kredilerin geri ödemesi genellikle rakamsal olarak 12-36-48 ay geri ödemeli vade ile yapılır. Vatan Kocaeli’den yapılan ve açıklamayı yapan Onur Torunoğlu’nun haberine göre; zaman içerisinde olan kredi kullanımından bir süre sonra, başvurulan krediyi erken kapatıp kapatmama konusunda kararsız kalınabiliyor ve bu kararsızlık ta rakamların farklılaşabilme konusunda doğal olabiliyor. Peki, bankaya olan kredi borcunu kapatmanın avantajı veya dezavantajı nelerdir? Örneğin; İhtiyaç kredisini erken kapama konusunda bu işlem yapma gereği duyulduğunda, net bir şekilde ödenilen taksit sayısı, kredi güncel ve kullanma tarihindeki sabit veya esnek faiz oranları (bunlara dikkat edilmeli), ödemenin bitimine kalan taksit sayısı gibi birçok değişik olayın birlikte değerlendirilmesi mecburi olmaktadır.

Faiz Oranları Değişiklik Gösterir mi?

Kredi faiz oranları bizler için en önemli noktadır tabii ki zamanla devlete göre veya yatırımcıların bankalar ile arasındaki arz-talep olayına göre değişkenlik gösterir. Ancak bizlerin kafasının rahat olması için birçok şeyin sabit olması lazım ve bu durumda da bilmemiz gereken net bir biçimde yüzde kaç oranda kredi faizi olacağıdır. Bu adımı attıktan sonra gerekli hesaplamalarımızı yaparsak her türlü kolay adımı atabilir ve faiz ödeme olayına başlayıp istediğimiz arzuladığımız bir çok ihtiyacı karşılamış oluruz. Bu adımla da beraber belki de geleceğe dönük yatırım yapabilme ihtimalimiz çoğalacaktır. Yani kredi faiz oranları değişkenlik göstermektedir.

Şu Anki Faiz Oranları Ne Durumdadır?

Baktığımızda ihtiyaç gereği birçok kredi çeşidi vardır, bu kredi çeşitleri içinde rakamlar gerek büyür gerek ise küçülür ancak içinde bulunduğumuz 2021 kredi faiz konusu bir hayli önemli. Neticesinde dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi normal şartlara göre daha dikkatli adım atmamızı gerektirmektedir. Çeşitlerine göre sıraladığımızda ortalama faiz oranları şöyledir;

  • İhtiyaç kredisi ; %1.44
  • Konut Kredisi ; %1.32
  • Taşıt Kredisi ; %1.32
  • Kobi Kredisi ; %1.32

Verilen rakamlar ortalamayı baz almaktadır ve çeşitli vade aralığı-uzunluğu rakamları az da olsa değiştirebilir.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 − 1 =

Güvenlik Sorusu

4 x 9?