xpornplease.com pornjk.com porncuze.com porn800.me porn600.me tube300.me tube100.me watchfreepornsex.com

Senetle Araba Nasıl Alınır?

Otomotiv sektörü, sıfır ve ikinci el alım satımlarda her zaman Türkiye’deki en aktif sektörlerden biri olmuştur. Her gün binlerce kişi araba alıp satmaktadır. Ancak son dönemde araba fiyatlarındaki artış, toplu nakit alımların önündeki en önemli engeldir. Banka kredisi ile araba satın almak isteyen kişiler de yükselen faiz oranlarından şikayetçidir. Otomotiv alım satımında takas da en çok başvurulan metotlardan biridir. Takas yapıldığında da arada kalan fark nakit olarak ödenmelidir. Büyük meblağlar söz konusu olduğunda ve banka kredisi de ekonomik olarak mantıklı bir seçenek olmadığından senetle araba alımı gündeme gelmektedir. Peki senetle, taksitli olarak nasıl araba alabilirsiniz?

birevim peşinatsız ev

Senetle Araba Alırken Yapılacaklar

Satın alacağınız arabayı seçtikten sonra notere başvurarak ruhsat devrini üzerinize almanız gerekmektedir. Arabayı size satan kişi ya da galeri, aldığınız arabayı direkt satıp kar etmemeniz için arabaya ödenecek borç miktarında satılamaz şeklinde bir haciz koyar. Anlaştığınız ödenecek miktar ve ödeyeceğiniz süre anlamına gelen vadede senet imzalarsınız ve bir kopyasını kendinize alırsınız. Ödediğiniz her vadede karşı taraftaki senedi alıp imha etmeniz gerekmektedir. Ödeme yaptığınızı kanıtlamak adına elden alışveriş yerine banka havalesi gibi metotlar daha güvenlidir.

Senetle Araba Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Senet ile alışveriş, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi otomotiv alım satımında da yasal ve kanuna uygundur ve ticari haklarınız ilgili yasa tarafından korunmaktadır. Ancak senet ile alışverişte karşı tarafa güvenmeniz önemlidir. Senet ile alım satımda bir tecrübeniz yoksa işlemler sırasında bu konuda bilgili birinin sizinle beraber işlemleri takip etmesi faydalı olacaktır. Senet ile araba satımında özellikle belirlenen bir peşinat yoktur. Arabayı satan kişi ile peşinat üzerinde anlaşabilirsiniz. Sıfır peşinat ile senetli araba satan galeriler de vardır ancak ödediğiniz peşinat düştükçe vadeyle orantılı olarak arabanın fiyatı da artmaktadır. Bu durumda faiz ödeyeceğiniz krediden de daha yüksek bir meblağ ödemek durumunda kalabilirsiniz. Size uygun bir peşinat ve vade belirlediğinizden emin olun. Senetleri ödeyemediğinizde hem arabayı geri vermek hem de kalan borcu ödemek durumunda kalabilirsiniz.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =

Güvenlik Sorusu

2 x 2?