xpornplease.com pornjk.com porncuze.com porn800.me porn600.me tube300.me tube100.me watchfreepornsex.com

Neden Kredi Alırken Hayat Sigortası Da Yaptırmalıyız?

Kredi almak isteyen kişiler bazı prosedür işlemlerini de gerçekleştirmesi gerekmektedir. Bu işlemlerden birisi de hayat sigortasının yapılmasıdır. Birçok banka haberimiz bile olmadan bir sigorta işlemini tarafımıza yapmaktadır. Bu sigorta işlemi yaşa göre değişecek bir fiyat çıkarılmaktadır. Bu da insanlara bir maliyet getirmektedir. Kredi çeken kişilerin sormuş oldukları ve merak ettikleri konulandan birisi de Neden Kredi Alırken Hayat Sigortası Da Yaptırmalıyız? Sorusudur?

birevim peşinatsız ev

Bu sigortanın ciddi bir maliyeti bulunmaktadır. Bu maliyeti bazı müşteriler istemese de bankalar bu sigortanın mecbur yaptırılması konusundaki talepleri karşısında kredi kullananlar bu duruma mecbur kalmaktadır. Bu durum yasal bir zorunluluktur. Yasalar gereği kredi çekecek kişinin sigorta yaptırılması şartı bulunmaktadır.

Ölüm Riski

Bankalar kredi verecekleri kişiler ile ilgili tüm riskleri değerlendirerek kredi işlemlerini tamamlamaktadır. Bu risklerden birisi de ölüm riskidir. Her an ölümün insanların başına gelebilecek olması dolayısı ile banka bu riski göz ardı edememektedir. Kredi ödemesinin bitmemesi durumunda ölüm durumunun olması ile sigorta devreye girecek ve kredinin geri kalan kısmını karşılayacaktır.

Bu sigorta işlemi her kişi için farklı bir fiyatlandırma ile uygulanmaktadır. Genç bir kişinin hayat sigortası iye, yaşlı birisinin hayat sigortası işlemleri arasında fiyat farkı bulunmaktadır. Bu durumun sebebi genç kişinin ölüm riskinin daha az olması durumudur. Kredi çekecek kişinin yaşının genç olması bu durumda bir avantaj olmaktadır. Kredi çekenin yaşlı olması bu durumda bir dezavantaj durumu yaratmaktadır.

Hayat Sigortası Çeşitleri

Bankalar müşterilerine 2 çeşit hayat sigortası yapabilmektedir. Bunlardan ilki her yıl yenilenen hayat sigortası şeklidir. Kredinin tamamlanması süresi boyunca her yol bu sigorta ücreti tahsil edilmektedir. İkinci seçenek ise bu sigortanın toptan bir şekilde tek seferde yapılmasıdır. Bu durum maliyeti daha yukarı taşıyan bir durum gibi gözükse de tek bir sefere mahsus bir ödeme olup kredi içerisinden tahsil edilmesi sebebiyle bir daha bizi rahatsız edecek bir unsur olmaktan çıkmaktadır. İki seçenekten birinin seçilmesi ile kredi işlemlerine devam edilmesi mümkün olacaktır.

birevim
Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × 5 =

Güvenlik Sorusu

3 x 2?